Prajitura cu mere si bezea (sau cu branza dulce)


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blat:

5-6 galbenusuri
200 g unt
100 g zahar
500 g faina alba
1 praf de copt
o cana lapte
50 g gris
coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:
1-1,1/2 kg mere
100 g zahar
1 lingurita scortisoara
( daca se face cu branza de vaci avem nevoie de 1kg branza, zahar dupa gust, 2 oua intregi si un pachetel zahar vanilat)

Pentru bezea:

6( sau mai multe) albusuri
199 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:
Se mixeaza o coca din toate ingredientele pentru blat.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu putin unt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit, cam 15 minute pina prinde o crusta.
Merele spalate si necuratate le dam pe razatoare , apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara; le lasam pina lasa zeama, le stoarcem in pumni si adaugam apoi grisul.
Scoatem tava din cuptor si presaram merele razuite deasupra.Dam iar la cuptor pina cand prajitura este aproape gata.
Albusurile le batem bine de tot spuma, adaugam apoi zeama de lamaie si zaharul si cu 10 minute inainte de a fi gata prajitura scoatem iar tava si sdaugam peste mere bezeaua. O intinf=dem uniform si o dam la cuptor pina prinde o culoare aramie deasupra.
Dupa ce s-a copt , o lasam sa se raceasca pina deasupra bezelei apar picuri mici din zahar, apoi putem portiona prajitura.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns