Prajitura cu mere si bezea


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400 g aluat foietaj
1 kg mere
150 g zahar
3-4 linguri gris
4-5 albusuri( pot fi si mai multe)
1 lingurita scortisoara
putin unt( ulei)

Mod de preparare:
Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si 100 g zahar.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , asezam foaia de aluat , o presaram cu o lingura cu gris si asezam pe ea merele amestecate.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute.
Batem albusurile spume si cand sunt gata adaugam 50 g zahar macinat si amestecam din nou pina se intareste albusul bine.
Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua deasupra merelor. Dam tava din nou , la cuptor cam 15 minute pina prinde bezeaua o culoare aurie.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in tava.
Dupa ce s-a racit, putem sa o taiem, dupa preferinta.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns