Prajitura cu miere de albine


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
Pentru foi:
250 g zahar,
2 linguri miere,
3 linguri lapte,
1/2 dintr-o margarina RAMA,
1 lingurita amoniu si 1 lingurita bicarbonat stinse cu zeama de lamaie,
1 ou amestecat cu putina zeama de lamaie se bate cu furculita,
un pliculet zahar vanilat,
750 g faina.
Pentru crema:
500 ml lapte,
5 linguri gris,
3 linguri zahar,
un pliculet zahar vanilat,
gem caise.
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune pe foc sa fiarba zaharul, mierea, laptele, margarina, amoiacul si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, oul batut cu putina zeama de lamaie, zahar vanilat.
Fierbeti pe foc cinci minute pana capata o culoare maronie. Luati de pe foc raciti putin, nu prea tare si puneti faina circa trei cani. Faina se pune treptat amestecand cu lingura. Se mai adauga faina cat trebuie pentru a iesi un aluat moale bun de intins pe dosul tavii. Aluatul se imparte in patru, se intind patru foi pe dosul tavii si se coc in cuptorul incins din timp la o temperatura nu foarte mare pentru a nu se arde prea repede.
Crema:
Fierbeti laptele cu grisul. Cand laptele da un clocot se pune gris in ploaie amestecand. Cand e aproape fiert grisul cu lapte se adaoga zaharul si vanilia. Se raceste.
Se orneaza pe dosul foii, prima foaie cu crema se așeaza a doua foaie se unge cu gem de caise se pune a treia foaie se unge cu crema respectiva se așeaza a patra foaie. Se pastreaza prajitura pana a doua zi pentru a se intrepatrunde crema si aromele. Se consuma numai a doua zi.

Lasă un răspuns