Prajitura cu morcovi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blaturile se coc in forme de maxim 21cm diametru.

– unt nesarat pt uns tavile/formele
– 450g faina
– 1 cup nuci pecans tocate in bucati mari, coapte in prealabil pt 7 minute la 375F
– 450g morcovi curatati si dati pe razatoarea mica
– 3 oua mari la temperatura camerei
– 1/3 cup kefir
– 1 lingurita de extract de vanilie
– 200g zahar
– 125ml ulei
– 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
– 2 lingurite de praf de copt
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
– 1 lingurita de sare
– 1/2 lingurita de scortisoara

– ingredientele uscate se amesteca intr-un bol
– cele umede in altul
– se toarna amestecul lichid peste celalalt si se amesteca pana se obitine o coca oarecum vartoasa
– se imparte in 2 tavi cu diametrul de 21cm si se coace la 320F pt 1 ora sau pana ce scobitoarea infipta in mijlocul blatului iese uscata
– se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie fiecare blat in 2
Crema:
– 500g branza crema (gen philadephia), coaja rasa de la o portocala netratata chimic, 100ml frisca, 150g sau 200g zahar pudra
– se amesteca toate pana se obtine o crema spumoasa si se da deoparte, la racoare
Fasiile de morcovi, de 2-3mm grosime, sunt taiate cu madolina, si fierte intr-un sirop din 2-3 pahare de apa + un pahar de zahar. Se fierb pe foc mic pana devin oarecum transparente. Se lasa la racit in sirop. Inainte de a orna tortuletul se pun pe hartie absorbanta pt cateva clipe.

Tortul se monteaza alternand blaturi si crema, se imbraca totul cu crema si se orneaza cu fasiile de morcov.

Lasă un răspuns