Prajitura cu ness


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente ptr pandispan:
5 oua,
5 linguri zahar,
1 praf de copt,
1 varf sare,
5 linguri faina,
Ingrediente ptr crema:
Pentru prima parte (bezeaua):
6 oua,
200 gr zahar,
Pentru a doua parte:
200 gr unt,
250 gr zahar farin,
4 linguri cacao,
2 lingurite cu ness.
Mod de preparare:
Pandispanul:
Separati cele cinci oua, bateti spuma albusurile, adaugati galbenusurile unul cate unul, puneti cele 5 linguri de zahar, amestecati foarte bine, dupa care puneti faina, praful de copt si 1 varf de sare.
Coaceti la foc mediu timp de 15, 20 minute, in cuptorul bine incins.
Mod preparare crema:
Separati cele 6 oua. Pentru prima parte faceti bezeaua: peste cele 6 albusuri batute spuma adaugati zaharul. Cand se adauga zaharul scufundati vasul intr-un alt vas cu apa fierbinte si bateti in continuare pana incepe sa se intareasca un pic. Adaugati compozitia peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece).
Mod preparare pentru partea a doua:
Amestecati foarte bine untul cu 250 g zahar, 4 linguri cacao, 2 lingurite ness si adaugati cele 6 galbenusuri si amestecati bine. Adaugati si aceasta peste restul de prajitura.
In final trebuie sa aveti: pandispan + bezea + crema peste care puteti pune ciocolata sau ness.

Lasă un răspuns