Prajitura cu nuca si nes


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
8 ouă , 6 gălbenuşuri, 22 linguri zahăr+300 g , 22 linguri făină , 8 linguri apă , 1 praf de copt , 1 zahăr vanilat, 4 linguri nes, 750 ml lapte, 250 gr nucă, 450 gr margarină.(tavă mare)

Mod de preparare:
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).

Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri nes. Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă. Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.

Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte. Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu. După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.

Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă. Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută !

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns