Prajitura cu nuci caramelizate si ciocolata alba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Pentru blat:

5 albusuri
100 g zahar
200 g nuca macinata
4 linguri faina
1 praf de copt

200 g ciocolata alba

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra, in jur de 30-35 minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Peste blatul racit se pune in strat ciocolata alba rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.
Pentru crema:

150 g zahar
200 g unt
6 galbenusuri
200 g nuca sfaramata

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid si auriu la culoare, se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca usor (atentie la aburi), se pune din nou pe foc si amestecand continuu se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se va ingrosa, ajungand de consistenta smantanii. Adaugam si nuca sfaramata (nu macinata).

Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si turnam crema peste blat. Dam la frigider.
Glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam, lasam sa se raceasca si turnam peste prajitura. Dam din nou la frigider, pentru 2 ore, apoi se portioneaza.

Lasă un răspuns