Prajitura cu nuci si foi de napolitane


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Folosim urmatoarele ingrediente:

* 300 g zahar
* 150 g unt (margarina)
* 150 g nuci
* 4 galbenusuri
* 2 lingurite esenta de rom
* 2 foi tip napolitate de ~30 x 20 cm

Puneti intr-un castron 15o g zahar, untul taiat cubulete si galbenusurile, apoi amestecati pana aproape de omogenizare si adaugati esenta de rom si 20 g nuci macinate. Amestecati cu o spatula.

Puneti nucile ramase intr-o tigaie antiaderenta si tineti-le cateva minute la foc mic, sa se rumeneasca putin si sa devina crocante, apoi tocati-le marunt cu cutitul.

Puneti zaharul ramas la caramelizat, la foc mic, amestecand tot timpul ca sa nu se arda prea tare. Culoarea nu trebuie sa fie spre cafeniu inchis ci, mai degraba, ca o miere putin roscata.
Cand zaharul este caramelizat, adaugati nucile tocate si amestecul din castron, amestecati bine cu o spatula si lasati sa mai fiarba la foc mic, amestecand incontinuu ~4 minute. Luati crema de pe foc si lasati-o la racorit vreo 2-3 ore pana cand se ingroasa si este doar calduta.
Puneti toata crema pe prima foaie de napolitana, intindeti-o pana aproape de margini, asezati deasupra cea de-a doua foaie, presati cu mainile si acoperiti prajitura cu o greutate, ca sa stea la presat pana se raceste.
Prajitura se taie in diferite forme (patrate, romburi, baghete) cu un cutit bine ascutit. E numai buna de rontait. Tine mai multe zile, daca va mai ramane.

Lasă un răspuns