Prajitura cu nuci si struguri


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
8 oua,
5 linguri faina,
8 linguri zahar,
5 linguri nuca,
1/4 lingurita praf de copt,
2 linguri unt si faina pentru tava.
Pentru crema:
4 oua,
250 g unt,
250 g zahar,
300 g struguri.
Mod de preparare:
Pentru aluat, bati albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Imparti bezeaua in doua cantitati egale. In 1/2 incorporezi 4 galbenusuri batute, 4 linguri de faina si praful de copt si omogenizezi usor.
Ungi si tapetezi o tava de circa 20×30 cm. Coci pe rand 2 foi, timp de 15-20 de minute, la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit.
In compozitia ramasa, incorporezi, galbenusurile si faina ramase, precum si nucile fin macinate si coci a treia foaie.
Pentru crema, fierbi la bain-marie ouale impreuna cu zaharul, amestecand pana cand se ingroasa compozitia. Iei vasul de pe foc si continui sa mixezi timp de 10 minute.
In crema racita, incorporezi untul moale, la temperatura camerei.
Cu 3/4 din crema ungi o foaie alba si pe cea cu nuci. Suprapui foaia cu nuci peste cea alba, unsa cu crema si acoperi cu foaia ramasa. Intinzi crema uniform si decorezi cu struguri. Pastrezi prajitura in frigider 1 ora.

Lasă un răspuns