Prajitura cu prune si mac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 1/4 kg prune,
250 g margarina,
200 g zahar,
380 g faina,
1 plic praf de copt,
1 praf de sare,
5 oua,
50 g mac,
100 ml lapte,
20 g gelatina,
200 g smantana,
1 plic zahar pudra,
200 ml frisca lichida,
1 lingura margarina pentru tava.
Mod de preparare:
1. Speli prunele, le cureti de samburi si le tai in sferturi. Bati frisca si o pastrezi in frigider. Macini 40 g mac cu rasnita manuala pentru cafea.
2. Freci spuma margarina moale, la temperatura camerei, cu 150 g zahar, apoi adaugi treptat sarea, ouale, praful de copt stins in lapte si faina cernuta.
3. Dupa ce ai omogenizat compozitia, torni jumatate intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm, in prealabil unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.
In compozitia ramasa, incorporezi macul macinat si torni peste compozitia alba.
Asezi deasupra 3/4 din prune si introduci prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.
4. Inmoi gelatina in 100 ml apa, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.
Mixezi smantana cu zaharul pudra, restul de prune maruntite si frisca. Torni in fir subtire gelatina calduta si omogenizezi.
5. Torni crema peste prajitura rece si o racesti timp de 3 ore, in frigider. O portionezi cu un cutit bine ascutit si o pastrezi la rece pana in momentul servirii.

Lasă un răspuns