Prajitura cu prune si pere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 oua,
5 linguri faina,
coaja rasa de la 1 lamaie,
450 g zahar,
100 g unt,
cate 500 g pere si prune,
100 g miez de nuca.
Mod de preparare:
Decojesti perele si le tai in felii groase. Desfaci prunele in jumatati. Caramelizezi 100 g zahar intr-o cratita, la foc mic. Stingi cu 50 ml apa si lasi pe foc pana obtii un sirop gros. Iei vasul de pe foc si adaugi untul, amestecand. Torni sosul intr-o tava cu dimensiunile de 20×35 cm. Asezi fructele in tava.
Pentru aluat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi 5 linguri de zahar si bati in continuare pana se dizolva zaharul.
Mixezi zaharul ramas cu galbenusurile. In spuma de albusuri, incorporezi treptat crema de galbenusuri, coaja de lamaie si faina cernuta. Amesteci de jos in sus, cu miscari usoare verticale. Torni aluatul peste fructe.
Introduci tava in cuptorul cald, la foc mijlociu, timp de 30 de minute, pana se rumeneste.
Dupa ce prajitura s-a racit, o rastorni pe un platou, o decorezi cu nuci maruntite si o tai in bucati.

Lasă un răspuns