Prajitura cu prune


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
200 g unt sau margarina,
100 g zahar,
2 oua,
300 g faina,
1 praf de sare,
coaja rasa de la 1 lamaie,
1 plic praf de copt,
10 g margarina pentru tava.
Pentru umplutura:
1 kg prune,
150 g zahar,
scortisoara.
Pentru glazura si decor:
5 oua,
cate 5 linguri zahar si faina,
50 g zahar pudra.
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni intr-un castron faina impreuna cu praful de copt. In mijloc faci o adancitura in care pui coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea. Amesteci pana obtii un aluat omogen, pe care il intinzi intr-o tava de 25 x 25 cm, in prealabil unsa si tapetata cu hartie de copt.
Coci aluatul timp de 20 de minute, la foc mijlociu. Speli prunele, le rupi in jumatati si le asezi poeste aluatul pe jumatate copt. Deasupra presari zaharul si scortisoara dupa gust si introduci tava in cuptor pentru alte 15 minute.
Pentru glazura, bati albusurile spuma tare, apoi incorporezi treptat galbenusurile frecate cu zaharul si faina. Torni glazura si continui coacerea timp de 15-20 de minute, la foc mediu. Cand s-a racit, o pudrezi cu zahar.

Lasă un răspuns