Prajitura cu suc si portocale


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
2 linguri de cacao,
4 linguri de faina,
6 linguri de zahar,
1 lingura de ulei,
1/2 praf de de copt,
1/2 lingurita otet.
Ingrediente pentru crema de branza:
500 g branza de vaca,
4 linguri de stafide,
1 esenta de lamaie,
coaja de lamaie,
1 pachet de unt,
300 g zahar.
Ingrediente pentru decor:
1 budinca de vanilie,
suc de portocale acidulat in loc de apa/lapte (sau suc de fructe de padure acidulat),
2 linguri de zahar.
Mod de preparare blat:
Amesteci galbenusurile cu uleiul si cu praful de copt stins cu otet. Apoi bati spuma tare albusurile. Adaugi restul ingredientelor pentru blat si amesteci usor. Torni compozitia intr-o tava teflonata sau tapetata (dimensiuni aproximative 40×25 cm) si o dai la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30 de minute. Scoti blatul din cuptor si il lasi sa se raceasca.
Mod de preparare crema:
Amesteci branza de vaci cu stafidele tinute timp de 2 ore in apa amestecata cu esenta de lamaie, coaja rasa de lamaie, untul si zaharul.
Decorezi asa:
Urmezi instructiunile de pe pachetul cu budinca de vanilie. Folosesti in loc de apa sau lapte suc de portocale aciudulat sau de fructe de padure, turnand peste blat crema de branza, apoi budinca din suc de portocale. Deasupra presari, daca vrei, ciocolata rasa.

Lasă un răspuns