Prajitura de post cu foi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
10 linguri zahar,
10 linguri apa,
10 linguri ulei,
1 lingura amoniac,
2-3 linguri suc de rosii,
faina cat cuprinde pentru a se obtine un aluat usor de modelat.
Mod de preparare:
Am dizolvat zaharul la cald cu apa, am adaugat celelalte ingrediente si am framantat. Am intins din acest aluat patru foi subtiri, pe care le-am copt in tava.
Crema:
Am caramelizat 150 g zahar stingand cu 250 ml apa, iar cand s-a topit am mai adaugat 200 g zahar. Separat am desfacut 5 linguri faina cu 250 g apa, avand grija sa nu se formeze cocoloase, le-am turnat peste zaharul ars si am amestecat incet pe foc pana s-a ingrosat.
Dupa ce s-a fiert am luat de pe foc, am adaugat un pachet de margarina, esenta de rom, vanilie, 1 cana nuca macinata. Am uns foile şi le-am pus la presat. Am taiat prajitura a doua zi.

Lasă un răspuns