Prajitura de post cu morcov


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 cana de morcov ras pe razatoarea fina,
1 cana de zahar tos,
1 cana de ulei,
1 si 1/2 cana de faina,
coaja rasa de la o lamaie,
1 vf de cutit de scortisoara,
vanilie,
gem acrisor de: coacaze, afine, visine.
Mod de preparare:
Am framantat un aluat din ingredientele de mai sus, adaugandu-le pe rand, amestecandu-le de preferinta, cu mana.
Aluatul care rezultă trebuie sa fie de consistenta plastilinei, sa se dezlipeasca usor de pe mana, si (sau) planşeta.
Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact. Am presarat faina pe suprafarta de lucru, am intins aluatul cu sucitorul, astfel incat sa rezulte o foaie groasa cam de 0,5 cm grosime, pe care am taiat-o in doua parti egale.
Am uns tava cu ulei, am asezat o parte din foaia de aluat si am uns-o cu gem.
Deasupra am asezat cealalta foaie de aluat, si am pus in cuptorul incins in prealabil. Am lasat la copt, la foc potrivit, aproximativ o ora.

Lasă un răspuns