Prajitura de post rapida


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pt foi:
7 linguri zahar,
7 linguri ulei,
7 linguri apa,
1 lingura bulion,
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar stins in zeama de lamaie sau otet,
faina.
Ingrediente pentru crema:
1 L apa,
6 linguri faina,
1 cana de zahar,
3-4 linguri nuca de cocos,
250 g margarina,
esenta de vanilie.
nuca de cocos pentru ornat.
Mod de preparare foi:
Am frecat zaharul cu bulionul si uleiul, am adaugat apa, faina cat cuprinde pentru un aluat nu foarte tare si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Am copt 3 foi pe dosul tavii, in cuptor preincalzit, la temperatura medie, 5-10 minute fiecare.

Mod preparare crema:
Am amestecat faina, zaharul si nuca de cocos, apoi am turnat incet apa calduta. Am pus pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi am luat de pe foc. Am adaygat margarina si am amestecat pana s-a tipit. Dupa ce s-a incorporat margarina bine in crema am adaugat esenta.

Dupa ce s-a racit crema la temperatura camerei, am uns foile si le-am suprapus. Am lasat la inmuiat cateva ore, apoi le-am taiat. Am presarat cu nuca de cocos.(Puteti pudra si cu zahar vanilat)

Lasă un răspuns