Prajitura de post


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:

Pentru aluat:
200g cartofi fierti si facuti ca pentru puree(zdrobiti!)
200g zahar pudra
200g margarina
400g faina
1lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamiie
Coaja rasa de la 1lamiie

Pentru umplutura:
Nuci macinate mai mare*
Stafide
Rahat taiat marunt

~5linguri mari de gem de capsuni
100g nuci macinate mai mare*
100g stafide
50g rahat taiat marunt

*poate fi macinata marunt(eu asa am avut!)

Toate acestea se combina si se framinta un aluat care se imparte in doua .
Se intinde prima foaie, se pune in tava tapetata cu hirtie pergament si data cu spray(si pe margini!).Se unge cu marmelada foaia, se presara pe rind, stafidele, rahatul si apoi nuca.
Se intinde cea de-a doua foaie si se acopera cu ea compozitia.Se pune in cuptorul incalzit la 190C si se tine cam 20-25 minute sau pina se rumeneste frumos deasupra.Se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se pune o glazura de cacao, sau se pudreaza cu zahar!

Lasă un răspuns