Prajitura cu dovleac si glazura


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru prajitura:
284 g faina (aproximativ 2 1/4 cesti),
2 1/2 lingurite praf copt,
2 lingurite scortisoara,
1/4 lingurita sare,
1 cana zahar brun,
1/4 ceasca unt, dedurizat,
1 lingurita extract vanilie,
2 oua mari,
425 g dovleac,
hartie de copt,
Ingrediente pentru glazura:
2 linguri unt, dedurizat,
1/2 lingurita extract vanilie,
227 g pachet crema de branza,
2 cesti pudra zahar.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 ° Celsius.
Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, scortisoara, si sarea cu un tel.
Intr-un alt castron amestecati zaharul brun, 1/4 ceasca unt, 1 lingurita vanilie cu un mixer la viteza medie pana se omogenizeaza. Adaugati ouale si mixati in continuare. Adaugati dovleac amestecand bine. Puneti acest amestec la cel de faina si amestecati bine pana la omogenizare. Puneti aluatul in tava de copt, captusita in prealabil cu hartie copt. Dati la cuptor pentru 25 de minute. Dupa ce scoateti de la cuptor dati la racit.
Pentru a pregati glazura, combinati doua linguri de unt, 1/2 lingurita vanilie, si crema de branza intr-un bol mediu, amestecand cu ajutorul unui mixer la viteza medie pana la omogenizare. Adaugati treptat zahar pudra, mixand in continuare. Imprastiati glazura uniform peste partea de sus a prajiturii.

Lasă un răspuns