Prajitura cu dude


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 150 g dude,
  • 200 g faina,
  • doua oua mari,
  • 100 g zahar tos,
  • 100 g zahar brun,
  • 100 g unt moale,
  • doua lingurite esenta de vanilie,
  • 5 linguri lapte,
  • 3 linguri zahar pudra.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 C si ungeti cu unt (sau puneti hatie de copt) o forma de tarta. Dudele le spalati, le lasati sa se zvante si le curatati de codite.
Mixati 50 g dude si laptele, intr-un blender, apoi strecurati printr-o sita fina. Ouale le spumati cu mixerul, apoi adaugati zaharul si mixati in continuare. Puneti si untul moale, amestecand foarte bine, apoi adaugati vanilia si jumatate din cantitatea de faina. Omogenizati si adaugati patru linguri din sucul strecurat de dude si lapte. Completati cu restul de faina si amestecati usor pana cand toata faina este incorporata in aluat.
Turnati compozitia in tava si deasupra presarati fructele de dud ramase, in asa fel incat acestea sa intre in aluat, apoi dati la cuptor 35-40 minute, pana cand scobitoarea iese curata.
Lasati prajitura la racit cca 10 minute, dupa care scoateti si puneti pe un gratar.
Intre timp, sucul ramas il amestecati cu zaharul praf si puneti pe foc mic pana se leaga un pic. Ungeti prajitura cu el.

Lasă un răspuns