Prajitura festiva


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
10 albusuri,
300 g zahar pudra,
200 g nuca macinata,
100 g faina.
Ingrediente pentru crema:
10 galbenusuri,
300 g zahar,
300 g unt,
arome:esenta de rom, de vanilie, coaja rasa de lamaie, nes.
Mod de preparare foi:
Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugi faina si nuca. Coci 3 foi pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt (intinzi foile cu cutitul).
Mod de preparare crema:
Bati galbenusurile cu zaharul pe baie de abur. Cand isi dubleaza volumul, iei vasul de pe foc, iar cand s-a racit amesteci cu untul. Imparti crema in trei parti in care pui arome diferite: rom, vanilie, nes si coaja rasa de lamaie. Pentru crema de deasupra, razi ciocolata. Dai prajitura la rece pana la momentul servirii.

Lasă un răspuns