Prajitura frantuzeasca cu iaurt


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 cana faina,
1/2 ceasca migdale de sol,
2 lingurite praf de copt,
1 varf cutit de sare,
1 cana zahar,
coaja de la o lamaie,
1/2 ceasca iaurt simplu,
doua oua,
1/4 lingurita extract de vanilie,
1/2 ceasca ulei.
Pentru topping:
1/2 ceasca pulpa de lamaie,
3-4 linguri zahar pudra,
5 capsuni (optional).
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti forma sau tapetati cu hartie de copt.
Amestecati impreuna faina, migdalele de sol, praful de copt, sarea si dati deoparte.
Intr-un alt bol, amestecati zaharul si coaja de lamaie.
Adaugati iaurt, oua si extract de vanilie si continuati sa amestecati energic cu ajutorul unui tel.
Dupa ce terminati de amestecati adaugati ingredientele uscate, continuand sa apestecati pentru a nu avea cocoloase, iar la final adaugati ulei.
Va trebui sa aveti un aluat gros, neted, cu o stralucire usoara. Turnati aluatul in forma si neteziti cu ajutorul unei spatule, apoi dati la cuptor timp de 35-40 minute.
Dupa ce scoateti de la cuptor dati la racit pentru 5-10 minute.
Faceti o taietura orizontala si impartiti prajitura in doua. Intindeti pe partea de jos a prajiturii pulpa de lamaie, apoi asezati partea de sus a prajiturii, o presarati cu zahar pudra si decorati cu capsuni feliate.

Lasă un răspuns