Prajitura cu gem de zmeura


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Pentru crusta:
doua cani de faina,
o ceasca zahar,
1 varf cutit de sare,
doua bete de unt.
Pentru umplutura:
gem de zmeura,
o ceasca de zmeura proaspete,
226 g crema de branza, la temperatura camerei.
Pentru topping:
3/4 cana de faina,
3/4 ceasca fulgi de ovaz,
un bat de unt,
½ ceasca zahar brun.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 grade C. Pregatiti o tigaie spray de gatit si o dati deoparte.
Pentru crusta, amestecati toate ingredientele impreuna intr-un castron, pana cand obtineti un aluat pe care il face ca o minge. Luati aluatul sub forma unei mingi si aplatizati-l pe fundul la tigaie, asigurandu-va ca acoperiti intreaga suprafata a acesteia. Coaceti timp de 20 de minute. In timp ce crusta se coace pregati toppingul. In acelasi vas amestecati toate ingredientele pana cand acesta este sfaramicios. Intr-un castron mic de amestecati gemul si zmeura. Odata ce crusta este scosa din cuptor, lasati sa se raceasca timp de 10 minute. Raspanditi apoi crema de branza pe crusta si amestecul de gem cu zmeura. Presarati si amestecul pentru topping. Dati la copt pentru aproximativ 20 de minute. Inainte de a taia prajitura si a servi lasati sa se raceasca.

Lasă un răspuns