Prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pahar ulei,
1 pahar zahar,
400 g foi de placinta,
200 ml iaurt,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat,
4 oua,
1 lamaie,
esenta de rom.
Ingrediente pentru sirop:
7 linguri zahar,
3 cani apa.
Mod de preparare:
Dezgheti foile si le zdrentuiesti ,,fara mila”. Bati ouale cu zaharul, adaugi uleiul, zaharul vanilat, praful de copt intins inainte cu zeama de lamaie, la care mai adaugi iaurtul si esenta de rom. Pui zdrentele de aluat si omogenizezi compozitia, pe care apoi o pui intr-un vas de yena neuns.
Dai vasul la cuptor pentru 35-40 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, arzi la foc mic zaharul, iar cand s-a caramelizat adaugi apa. Lasi sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Siropul obtinut il pui peste prajitura, cat este calda, putin cate putin, pana absoarbe tot siropul.

Lasă un răspuns