Prajitura ,,Greta Garbo” II


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina,
200 g unt,
3 oua,
250 ml smantana,
100 g zahar,
1 cubulet drojdie,
1 lingurita sare,
coaja rasa de lamaie.
Ingrediente pentru umplutura:
400 g marmelada,
500 g nuci macinate,
400 g zahar,
4 plicuri zahar vanilat,
2 esente de vanilie.
Ingrediente pentru glazura:
100 g zahar,
50 g cacao,
50 ml,
30 g unt.
Mod preparare aluat:
Intr-un castron, freci bine drojdia cu zaharul pana ajunge ca o crema, adaugi untul moale, ouale intregi, pe rand, amestecand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi adaugi smantana, coaja rasa de lamaie si faina, amestecand fara sa framanti prea mult. Apoi lasi 10-15 minute la dospit. Asezi aluatul gata dospit pe suprafata de lucru si il imparti in patru parti egale.
Iei o parte din aluat, o intinzi bine cu sucitorul, apoi o asezi in tava unsa bine cu ulei.
Uplutura o pregatesti asa:
Amesteci nucile (date prin masina de tocat) cu zaharul, cu esentele de vanilie si cu zaharul vanilat.
Ungi bine prima foaie asezata in tava, cu un strat grosut de marmelata, apoi cu un strat din amestecul de nuca si zahar. Procedezi la fel si cu restul foilor, ultima foaie ramanand neunsa.
Lasi prajitura timp de 30 de minute sa mai dospeasca, apoi o pui la copt in cuptorul bine incins.
Dupa ce prajitura s-a copt, o lasi in tava pana se raceste bine, apoi o glasezi cu glazura de cacao preparata in prealabil.
Dupa intarirea glazurii, portionezi prajitura si o servesti.

Lasă un răspuns