Prajitura Greta Garbo


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Petru foi avem nevoie de:
500 g faina
250 g unt 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
sare
2 oua
Pentru umplutura avem nevoie de:
1-2 cani nuca rasa
dulceata
2-3 lg zahar daca dulceata folosita nu este indeajuns de dulce

Glazura:
100 g ciocolata amaruie sau cu lapte
50 g unt
Prepararea aluatului pentru foi:
-faina ,sarea ouale,bicarbonatul stins si faina se amesteca
-daca nu vi se leaga compozitia puteti adauga putin lapte caldut,la mine nu a fost cazul pentru ca s-a legat si aluatul a iesit asa cum trebuia. Se impate in 3 sau 4 bucati in functie de marimea tavii ,am folosit o tava de 20/30 si l-am impartit in 4
-se intind foi subtiri in tava cu hartie de copt,se unge cu dulceata (am folosit dulceata cu visine intregi)
-se presara nuca din belsuc,si pentru ca dulceata de visine nu era suficient de dulce pentru gustul meu am adaugat si 2 lingurite de zahar
-se continua asa si cu celelalte foi
-se da la cuptor pana se rumeneste frumos
Glazura:
-se rupe ciocolata
-si se da la microunde de 2 ori in reprize de cate 30 sec amestecati pana se topeste dupa care adaugati untul
-turnati glazura obtinuta peste prajitura calda si uniformizati
-portionati prajitura numai dupa ce se raceste

Lasă un răspuns