Prajitura Kinder Pingui


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blat:

5 oua
100 g zahar
30 ml lapte
140 ml ulei
50 g gris macinat fin
40 g cacao
70 g faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
1 plic zahar vanilat
Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie.

Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia.

Crema:

400 ml smantana dulce pentru frisca
2 linguri zahar
2 linguri lapte condensat
5 g gelatina
esenta de vanilie

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece.

Smantana rece se bate pana incepe sa se „lege”, moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa, care nu curge.

Glazura 1:

60 g ciocolata amaruie
35 g unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit.

Glazura 2:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Procedam intocmai ca si la glazura 1.

Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz.

Lasă un răspuns