Prajitura cu lamaie si portocala


Ingrediente
  • 3 cani (420 g) faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri coaja de portocala rasa
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • 3/4 cana (180 ml) lapte
  • o cana (226 g) unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1 1/2 cana (300 g) zahar tos
  • 5 oua mari, la temperatura camerei
  • zahar pudra pentru topping
_ads

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175 grade C. Ungeti cu unt o tava de copt cu diametrul de aproximativ 25 cm si tapetati cu faina. Cerneti faina impreuna cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare.

Adaugati coaja de portocala si de lamaie si amestecati bine.

Intr-un alt castron amestecati untul impreuna cu zaharul timp de 2-3 minute, pana cand obtineti o compozitie pufoasa si albicioasa.

Adaugati suc de lamaie, suc de portocale si laptele, continuand sa amestecati. Adaugati oualele unul cate unul.

Amestecati dupa fiecare, apoi adaugati amestecul de ingrediente uscate.

Cand totul este bine omogenizat, turnati aluatul in tava pregatita in prealabil si coaceti timp de 50-60 minute.

Faceti testul cu o scobitoare.

Cand prajitura este gata dati la racit si presarati cu zahar pudra.

Lasă un răspuns