Prajitura cu mure si mere


Ingrediente
  • Ingrediente pentru foi:
  • 4 cani (560 g) faina
  • doua lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 2 - 4 lingurite proaspete de rozmarin, fin tocat
  • 4 batoane unt
  • 2 cani (400 g) de zahar
  • 4 galbenusuri de ou.
  • Ingrediente pentru umplere:
  • ~ 330 g mere acrisoare, curatate de coaja si tocate
  • o lingurita suc de lamaie
  • doua lingurite de zahar
  • o ceasca de mure + gem de afine
  • zahar pudra (optional).
  • Mod de preparare foi:
_ads

Mod de preparare:

Bateti bine faina impreuna cu praful de copt, sarea, coaja de lamaie si rozmarin tocat. In alt castron, bateti untul pana are o culoare albicioasa. Aadaugati treptat zaharul si continuati sa bateti, aproximativ 2-3 minute. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Amestecati cele doua compozitii. Impartiti aluatul in doua.
Preincalziti cuptorul la 176 grade C si asezati hartie de copt pe fundul la tava dar si pe laturi.
Pregatiti umplutura:
Intr-un castron puneti mere taiate, suc de lamaie, zahar si lasati sa stea impreuna si pentru cateva minute.
Turnati o parte din aluat pe partea de jos a tavii. Intindeti pe aceast aluat umplutura si mure, apoi turnati si cealalta parte de aluat.
Dati prajitura la copt pentru aproximativ 50-60 minute. Dupa ce se raceste puteti presara zahar pudra daca doriti.

Lasă un răspuns