Prajitura cu mure si migdale


Ingrediente
  • Ingrediente pentru blat:
  • 3/4 (105 g) + 1/4 (35 g) faina
  • doua lingurite praf de copt
  • 3/4 lingurite de sare
  • 1 1/4 (250 g) zahar
  • 225 g pasta de migdale
  • o cana (225 g) unt, la temperatura camerei
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 1/2 lingurita extract de migdale
  • 6 oua mari, la temperatura camerei
  • Ingrediente pentru topping:
  • 340 g mure
  • o lingurita de zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1/4 coaja de portocala (optional)
  • ciocolata amaruie (bucle)
  • Mod de preparare reteta:
  • Preincalziti cuptorul la 163° C. Aranjati hartie in tava de copt.
_ads

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecati ¾ ceasca (105 g) faina, praf de copt si sare. In alt castron, amestecati restul de ¼ ceasca (35 g) de faina, zahar, pasta de migdale si unt. Amestecati coaja de portocala cu extractul de migdale. Adaugati oualele unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Toate aceste amestecuri le combinati in unul singur. Turnati in tava de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru cca 60-65 minute.
Topping-ul:
Intr-un castron, amestecati usor pentru a combina mure cu zahar, suc de lamaie si coaja de portocale. Lasati sa stea pentru 10 minute. Dupa 10 minute, puneti acest amestec deasupra prajiturii, iar peste puneti „bucle” de ciocolata amaruie.

Lasă un răspuns