Prajitura cu nuca


Ingrediente
  • Ingrediente blat:
  • 8 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 4 linguri faina,
  • un parf de copt,
  • 3 linguri cacao,
  • 400 g nuca prajita si tocata marunt,
  • Ingrediente crema:
  • 300 g zahar,
  • 8 galbenusuri,
  • un ou,
  • un pachet margarina,
  • trei linguri cacao.
  • Pentru topping:
  • nuca macinata,
  • ciocolata,
  • frisca.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul batand in continuare, amestecati separat faina cu cacao si praful de copt, puneti peste albusurile batute impreuna cu nuca si amesteca usor cu lingura de jos in sus. Dati la cuptor in tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata.
Prepararea cremei:
Frecati bine galbenusurile cu zaharul si oul intreg, fierbeti pe baie de aburi pana se ingroasa. Frecati bine margarina, adaugati crema fiarta cand este rece si cacao cernuta.
Taiati blatul in doua, umpleti cu crema, puneti si deasupra crema si decorati dupa imaginatie cu nuca macinata, ciocolata rasa sau frisca.

Lasă un răspuns