Prajitura cu pere, ciocolata si nuci


Ingrediente
  • Pentru topping:
  • 1/4 ceasca de zahar granulat
  • o lingurita scortisoara
  • 1/4 cana nuci, tocate
  • Ingrediente:
  • 8 linguri (115 g) unt nesarat la temperatura camerei
  • o cana de faina
  • 1/4 cana faina de grau integrala superfina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/8 lingurita ghimbir
  • un varf cutit de ienibahar
  • 1/3 ceasca de zahar tos
  • 2 oua mari
  • o lingurita extract de vanilie pura
  • 2/3 ceasca lapte integral
  • o para mare, decojita, fara miez si tocata
  • 1/4 cana chips-uri de ciocolata
  • Mod de preparare:
_ads

Mod de preparare:

Pentru topping: Amestecati toate ingredientele intr-un bol mic si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti o tava de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm.
Amestecati impreuna faina, faina de grau superfina, praful de copt, sare, scortisoara, ghimbir si ienibahar intr-un castron.
In alt castron mixati zaharul impreuna cu untul folosind un mixer electric, aproximativ 3 minute.
Adaugati ouale unul cate unul si extract de vanilie. Adaugati amestecul de faina si lapte, alternativ, amestecand bine pana obtineti un aluat.
Folosind o lingura de lemn, amestecati cubuletele de pere in aluat.
Turnati aluatul in tava, presarati amestecul pentru topping, iar in final chips-urile de ciocolata. Dati la cumptor pentru aproximativ 30 minute. Inainte de a sevi dati sa se raceasca.

Lasă un răspuns