Prajitura de post cu mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 mere de marime medie,
25 g margarina,
4 linguri zahar,
2 lingurite scortisoara macinata,
Pentru baza:
125 g faina,
50 g biscuiti,
75 g margarina,
50 g zahar,
1 lingurita vanilie pudra,
1/4 lingurita esenta de rom.
Mod de preparare:
Am preparat aluatul amestecand bine faina, margarina, zaharul, vanilia, esenta de rom si biscuitii faramitati. Am asezat intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm, hartie de copt pe baza; apoi am pus aluatul si am apasat bine cu ajutorul unei linguri.
Am curatat merele de coaja si de seminte si le-am taiat in sferturi.
Sferturile de mar obtinute, le-am feliat cat mai subtiri si le-am asezat peste aluat putin suprapuse.
Am asezat in cercuri concentrice, pornind de la exterior spre interior, pana ce am completat aluatul.
Am topit margarina in cuptorul cu microunde si am uns merele cu pensula de bucatarie. Am presarat cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata.
Am incalzit cuptorul la 180 grade si am copt prajitura 40 de minute.

Lasă un răspuns