Prajitura cu prune, rozmarin si coniac


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 3-4 prune mici
  • ¼ ceasca coniac
  • doua lingurite zahar brun
  • 200 g faina
  • 2 ½ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 1 ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, fin tocat
  • 127 g (9 lingurite) unt, la temperatura camerei
  • 125 g (½ ceasca + 2 lingurite) de zahar
  • doua oua mari, la temperatura camerei
  • doua lingurite lapte batut
  • zahar farin.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Scoateti samburii prunelor si le taiati in felii mici. Le puneti intr-un castron, adaugati coniacul si zaharul brun peste, si le lasati pentru o ora. Preincalziti cuptorul la 176.6 ° C.
Presarati in tava de copt faina. Eu am folosit o tava rotunda.
Intr-un castron, amestecati faina, praf de copt, sare si rozmarin tocat.
In alt castron bateti cele 125 g de unt cu ajutorului unui mixer, cca 3 minute, pana cand obtineti o textura albicoasa.
Adaugati ouale unul cate unul, apoi laptele batut si continuati sa mixati.
Incorporati acest continut in cel cu faina, frunze rozmarin si sare, apoi impartit aluatul in doua.
Turnati jumatate de aluat in tava de copt. Adaugati peste prune marinate si restul de aluatul.
Deasupra prajiturii aranjati restul de felii de prune.
Dati prajitura la cuptor pentru aprox. 40 minute. Dupa ce scoateti de la cuptor presarati pe deasupra cu zahar farin si dati sa se raceasta pentru cca 15 minute inainte de servire.

Lasă un răspuns