Prajitura Rigo – Jancsi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
70 g zahar,
70 ml apa rece,
30 g cacao,
60 g faina.
Ingrediente pentru sirop:
20 g zahar,
100 ml apa.
Ingrediente pentru crema:
600 ml smantana dulce pentru frisca,
2 ciocolate amarui,
2 ciocolate cu lapte,
20 g nes.
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte,
10 g unt,
20 g lapte.
Ingrediente pentru decor:
frisca,
glazura alba,
bomboane mici pentru decor.
Mod de preparare crema:
Mai intai trebuie pregatita crema, pentru a putea fi data la rece. Pui intr-un vas la bain-marie smantana pentru frisca si dupa ce incepe sa fiarba, pui ciocolata rupta in bucatele si nesul. Lasi pe foc pana cand ciocolata este perfect topita, amestecand continuu in acest timp. Dai deoparte crema si o lasi la racit, iar apoi o dai la rece circa 3 ore.
Mod de preparare blat:
Bati ouale spuma impreuna cu zaharul circa 10 minute, apoi adaugi apa, cate o lingura, pe rand. La final, adaugi cacaua si faina. Amesteci usor cu o lingura de lemn. Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina (diametrul de 23/30 cm) si o coci la foc potrivit, la 180 de grade Celsius, pentru circa 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca si il tai in doua parti. Pregatesti un sirop din apa si zahar si stropesti cele doua foi de blat. Dupa cele 3 ore, scoti cremadin frigider si o bati spuma. Pui crema intre foi, iar deasupra aranjezi glazura pregatita in prealabil din putina ciocolata alba, putin lapte si un cub de unt sau folosesti doar ciocolata alba topita. Poti presara peste glazura simpla cateva bomboane colorate.

Lasă un răspuns