Prajitura cu rubarba si gem de lamaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
225 g unt nesarat, moale,
225 g zahar pudra,
coaja de la o lamaie,
4 oua medii la temperatura camerei, batute,
75 g migdale de sol,
200 g faina,
140 g rubarba, spalata si taiata in bucati mici,
o lingura zahar.
Topping:
75 ml smantana
3 gem de lamaie.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160 grade C. Ungeti cu unt o tava adanca.
Puneti untul intr-un castron mare si bateti cu telul pana obtineti o textura pufoasa, apoi adaugati zahar pudra si coaja de lamaie mixand in continuare. Adaugati treptate ouale si se bate bine pana la omogenizare. Amestecul va incepe sa arate lucios apoi se adauga si migdalele de sol, macinate.
Adaugati faina si indoiti cu jumate de rubarba. Turnati aluatul in tava de copt pregatita si imprastiati si restul de rubarba. Deasupra presarati lingura de zahar. Coaceti pentru aprox 45 de minute, sau pana cand un bat introdus in mijloc iese curat. Dupa ce scoateti de la cuptor dati prajitura la racit.
Intre timp preparati toppingul. Puneti smantana intr-un castron mare si bateti bine pana se inmoaie. Intr-un castron mic, puneti gemul de lamaie, amestecati-l cu o lingura de apa, apoi acest amestec il puneti treptat la smantana, mixand in timp ce adaugati. Imprastiati peste prajitura, si serviti imediat.

Lasă un răspuns