Prajitura Trandafirul Negru


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
700 g faina,
100 g margarina,
300 g zahar,
1 ou,
1 pachet praf de copt,
100 ml lapte, hartie pentru copt Fino.
Ingrediente pentru umplutura:
200 g mac macinat,
200 g faina,
100 g margarina cub,
250 g zahar pudra,
200 ml lapte,
coaja de la o lamaie,
1 mar ras pe razatoare,
1/2 pachet praf de copt,
folie de aluminiu Fino.
Ingrediente pentru crema:
1 L lapte,
3 pachete budinca de vanilie,
250 g margarina cub,
250 g zahar,
2 linguri de zahar pudra.
Ingrediente pentru ornat:
ciocolata alba sau o glazura la alegere.
Mod de preparare aluat:
Amesteci faina, margarina, zaharul, oul si praful de copt, adaugand lapte cat sa obtii un aluat care sa poata fi intins. Aluatul obtinut il imparti in 6 bucati. Din 2 parti coci 2 foi de marimea tavii, pe dosul acesteia. Celelalte 4 parti le intinzi si pe ele una cate una si le umpli cu compozitia de mai jos. Coci cele 4 rulade in interiorul tavii care a fost tapetata cu hartie de copt Fino, unsa cu margarina.
Mod preparare umplutura:
Macul, faina, margarina, zaharul, 1/2 pachet praf de copt, le amesteci cu 200 ml lapte, adaugi coaja de lamaie si marul razuit. Amesteci bine, sa se omogenizeze, si umpli cele 4 foi, le rulezi si le asezi intr-o tava in care ai pus fie folie de aluminiu Fino unsa cu margarina, fie o tapetezi cu hartie pentru copt Fino. Dai tava la cuptor, sa se coaca ruladele. Acestea se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand le vei scoate din cuptor, nu se vor dezlipi, ci vor ramane lipite.
Mod preparare crema dintre foi:
Amesteci budinca cu zaharul si pui treptat laptele rece, apoi pui la fiert amestecul pana se ingroasa. Cand e gata, lasi budinca la racit. Intre timp, freci 250 g margarina cu 2 linguri de zahar pudra. Cand budinca s-a racit, adaugi margarina frecata si amesteci bine.
Mod de asamblare:
Pui pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii, o ungi cu 1/2 din crema de budinca si asezi peste ea cele 4 rulade coapte, fara sa le desparti. Pui peste cele 4 rulouri restul de crema si acoperi cu cealalta foaie. Deasupra foii, pui ciocolata alba de menaj topita si presari ciocolata alba razuita sau folosesti o glazura in doua culori.

Lasă un răspuns