Prajiturele cu bostan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 cana faina simpla,
1/2 cana faina de grau integral,
1/2 lingurita scortisoara, 3 linguri miere,
1/4 lingurita sare,
1/4 cana zahar brun,
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/4 lingurita enibahar pisat,
1/4 lingurita ulei, 1 albus mare,
1 cana piure de bostan,
1/2 cana afine indulcite, uscate sau stafide,
1/3 cana nuci, tocate (optional).
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu putin ulei o tava pentru cuptor.
Intr-un castron potrivit, se amesteca faina cu scortisoara, sarea, bicarbonatul de sodiu si enibaharul.
Intr-un castron mare, se bat zaharul brun, mierea, uleiul si albusul. Se adauga piureul de bostan. Se adauga amestecul cu faina si se omogenizeaza. Se pun afinele uscate si nucile, daca se folosesc.
Se ia cate o lingurita din aluat si se lasa pe tava de copt, la distanta de 2.5 cm una de alta.
Se coc prajiturelele la cuptor 15 minute, pana cand scobitoarea cu care sunt intepate iese curata. Se lasa sa stea pe tava 1 minut. Cu o spatula de metal se scot si pun la racit. Se pot pastra pana la o saptamana, intr-un vas inchins etans.

Lasă un răspuns