Prajiturele cu arahide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
30 g unt sau margarina,
175 g zahar pudra,
1 ou,
4 linguri lapte,
1 pachetel praf de copt,
1/3 pahar arahide macinate (fara pielita, prajite si nesarate),
223 g faina.
Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga apoi pe rand oul intreg (batut cu furculita), laptele, arahidele, iar la sfarsit faina cernuta in prealabil cu praful de copt, dupa care se framanta un aluat. Se intinde o foaie subtire de 5 mm, se presara cu zahar tos si se taie rondele cu un paharel (de tuica). Se asaza pe tava unsa cu unt si presarata cu faina si se coc, la foc potrivit, 10-15 minute. Din acest aluat rezulta prajiturele crocante. Daca se prefera prefera prajiturelele moi, se adauga inca putin lapte in compozitie. In acest caz aluatul se asaza cu lingurita in tava.

Lasă un răspuns