Prajiturele cu lamaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
400 g faina, 200 g untura,
200 g zahar pudra,
2 galbenusuri crude,
2 galbenusuri rascoapte (date prin sita),
coaja raza si zeama de la 1 lamaie mare,
un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:
Se freaca spuma untura cu zaharul, coaja, zeama de lamaie si sarea. Se adauga galbenusurile si, dupa ce se amesteca totul din nou, se pune faina. Se framanta bine un aluat neted si lucios. Daca coca este prea moale, se da la rece, dupa care se intinde pe planseta o foaie groasa de 5 mm, din care se taie forme diverse.
Acestea se ung la mijloc cu putin albus batut si se presara deasupra nuci tocate cu cutitul. Se aseaza pe tava presarata cu putina faina si se coc la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. Atentie ca prajiturelele sa nu se rumeneasca la copt.

Lasă un răspuns