Prajiturele de Craciun cu ghimbir si scortisoara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
85 g unt,
3 linguri zahar tos,
100 g de miere,
1 ou,
350 g faina,
1 / 2 lingurita sare,
2 lingurite scortisoara,
1 lingura ghimbir,
2 linguri coaja de lamaie rasa.

Ingrediente pentru glazura:
1 cana de zahar pudra,
3-4 linguri lapte,
4 picaturi suc de lamaie.

Mod de preparare:
Untul, zaharul si mierea le topiti intr-un vas adanc. Dupa ce amestecul se raceste, adaugati oul si amestecati. Cerneti faina si amestecati-o cu bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si coaja de lamaie. Adaugati peste amestecul initial si framantati aluatul. Lasati in frigider pentru aproximativ o ora, apoi rulati si taiati forme de Craciun (braduti de Craciun, stele, clopotei…). Aranjati pe o foaie de copt si coaceti 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 200 ° C.

Se prepara glazura:
Amestecati zaharul pudra, picaturile de suc de lamaie si cu laptele, pana cand are o densitate adecvata (nici prea gros nici prea subtire). Impartiti glazura iar in fiecare parte puneti diferite culori de coloranti.

Lasă un răspuns