Prajiturele cu martipan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Prajiturele cu martipan
Ingrediente:
225 g faina,
70 g de zahar pudra,
un varf de cutit de sare,
125 g unt, taiat in bucati mici,
1 ou,
1 lingurita de extract de vanilie,
100 g martipan, taiat in bucati mici,
2 linguri de migdale, tocate,
1 lingurita de lichior de portocale,
1 galbenus de ou,
1 lingura de lapte,
25 g ciocolata alba (optional),
25 g ciocolata neagra (optional).
Mod de preparare:
Cerneti faina, 50 grame de zahar si sarea intr-un bol. Adaugati unt, oua si extract de vanilie. Amestecati cu varful degetelor pana la omogenizare. Impachetati aluatul cu o folie de plastic si puneti-l la rece timp de 1 ora.
Asezati piesele de martipan, zaharul pudra ramas, migdalele tocate si lichiorul de portocale intr-un alt castron. Aestecati pana la omogenizare.
Scoateti aluatul de la frigider, presarati pe masa faina. Formati role pe care le taiate patratele de 5×5 cm. Amestecati galbenusul de ou si laptele intr-un bol mic. Incalziti cuptorul la 190 grade C.
Jumatate din patrate le ungeti cu amestecul de ou si lapte.
Lipiti doua cate doua patratele, punand intre ele cate o lingurita amestec cu martipan. Pe fiecre prajiturica puteti imprima un model cu ajutorul unei furculite. Coaceti aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand prind o culoare aurie.
Optional topiti ciocolata separat si adaugati peste fiecare prajitura dupa ce ati scos de la cuptor.

Lasă un răspuns