Prajiturele de morcov si ovaz cu stafide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 cana faina,
2 1/2 lingurite praf de copt,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita scortisoara,
1/4 lingurita cuisoare pisate,
1 cana ovaz decorticat, pisat,
1 ou mare,
1/2 cana ulei,
1 lingurita esenta de vanilie,
1 cana zahar brun,
200 g morcovi, rasi,
3/4 vana stafide.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 190 grade C. Se ung cu putin ulei tavile pentru copt.
Intr-un castron potrivit, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si cuisoarele. Se adauga ovazul.
Intr-un castron mare, se bat oul, uleiul si vanilia, pana se leaga. Se adauga zaharul. Se amesteca. Se adauga treptat amestecand combinatia cu faina. Se adauga morcovii si stafidele. Aluatul va fi rigid.
Se ia cate o lingurita din aluat si se pune pe tava de cuptor, la distanta de 5 cm una fata de alta.
Se coc 10-12 minute, pana devin rumen-aurii, iar pe margini sunt mai rumenite. Se lasa prajiturelele pe tavi 2 minute. Cu o spatula de metal, se scot din tavi si se pun la racit. Se pot pastra pana la o saptamana, intr-un vas inchis etans.

Lasă un răspuns