Prajituri cu fulgi de ovaz si unt


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


1 ceasca potrivita de faina,
1 cana laminata de ovaz,
1 cana de zahar,
3/4 ceasca nuca de cocos,
3/4 ceasca (1 1/2 bete) unt,
3 linguri de sirop (pentru substitutii),
1 1/2 lingurite praf de copt,
2 linguri de apa clocotita.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 300 de grade. Se aseaza foile de copt.
Se amesteca faina, ovazul, zaharul si nuca de cocos intr-un castron mare. Se amesteca untul cu sirop intr-o cratita mica, la foc mic, pana se topeste untul. Se dizolva, intr-un bol mic, bicarbonatul de sodiu in doua linguri de apa clocotita. Se amesteca amestecul de bicarbonat de sodiu in amestecul de unt. Se amesteca in amestecul de unt ingredientele uscate.
Pentru a forma prajiturelele folositi 1 lingura de aluat pentru fiecare si un fund de pahar pentru a le da forma, apoi le asezati pe foile de copt. Pastrati o distanta de 2 cm intre ele. Coaceţi pentru 20 de minute. Dupa ce se scot se lasa la racit pentru 10 minute.

Lasă un răspuns