Prajituri cu migdale si afine uscate


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Prajituri cu migdale si afine uscate
Ingrediente:
35 g de afine uscate,
35 g fulgi de migdale,
100 g faina simpla,
35 g zahar,
20 g migdale solului,
50 g unt rece, taiat cuburi,
1 lingura de lapte proaspat.
Mod de preparare:
Dati fulgii de migdale la 160 grade Celsius timp de 5 minute, apoi lasati sa se raceasca.Puneti fulgii de migdale si afinele uscate in rasnita de cafea si le amestecati impreuna intr-un castron.Cerneti faina si puneti intr-un alt castron impreuna cu zaharul pudra si amestecati impreuna cu fulgii de migdale. Adaugati unt rece si frecati cu varful degetelor mestecul devine nisipos.
Adaugati lingura de lapte proaspat in amestecul de afine, amestecati bine si adaugati la amestecul de faina. Amestecati bine cu o spatula si se framanta un aluat.
Intindeti aluatul intre doua folii de plastic la aproximativ 1 cm grosime. Taiati forme si puneti-le pe o tava de copt captusita cu hartie de copt.
Coaceti la 170 grade Celsius pentru aproximativ 15-20 minute sau pana devin aurii.

Lasă un răspuns