Prajtura cu suc cola


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 si 1/4 ceasca faina,
1 si 1/2 ceasca zahar brun (praf) sau de zahar pudra,
3 linguri (cu varf) pudra de cacao (fara zahar),
1 praf bicarbonat de sodiu
1 cana si 1/8 cana unt,
226 g suc cola,
125 ml lapte,
doua oua,
5 ml / 1 lingurita extract de vanilie.
Pentru glazura:
1/2 ceasca unt,
2 linguri suc cola,
2 linguri pudra de cacao,
1 si 1/2 ceasca zahar pudra.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Aranjati hartia de copt in forma.
Cerneti la un loc faina, praful de copt, pudra de cacao, zaharul si amestecati-le.
Intr-un bol mic, bateti oualele si adaugati apoi laptele si esenta de vanilie. Amestecati bine si dati deoparte.
Intr-o tigaie, topiti untul impreuna cu sucul cola si aduceti la fierbere. Apoi adaugati acest amestec la cel de faina.
Adaugati apoi amestecul de oua, lapte, vanilie si amestecati bine.
Turnati aluatul in forma si coaceti pentru aproximativ 25-30 de minute. Dupa ce scoateti de la cuptor lasati sa se raceasca 20-30 minute.
Intre timp pregatiti glazura:
Topiti untul, cola si pudra de cacao intr-o tigaie, il adaugati apoi la zaharul pudra in castron, bateti pana se omogenizeaza si turnati peste prajitura.

Lasă un răspuns