Prune umplute cu nuci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg prune,
150 g zahar,
coaja de la 1 lamaie,
150 ml coniac,
200 ml apa,
500 g miez de nuca,
1 baton de scortisoara.
Mod de preparare:
1. Fierbi apa impreuna cu coniacul, zaharul si scortisoara. Speli prunele si le oparesti in acest sirop, apoi le scurgi, le crestezi si le indepartezi samburii. Continui sa fierbi siropul pana se ingroasa, iar dupa ce stingi focul, adaugi coaja de la o lamaie rasa fin.
2. Macini miezul de nuca si il oparesti treptat cu sirop, amestecand pana se formeaza o pasta. Pastrezi siropul ramas.
3. Umpli prunele cu pasta de nuca, le asezi pe un platou, le stropesti cu siropul ramas si le poti presara cu nuca.
Este un desert rapid si aromat, potrivit pentru primele zile de toamna.

Lasă un răspuns