Pui cu broccoli si lapte de nuca de cocos


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 cana lapte de nuca de cocos, degresat,
coaja rasa de la 1 lamaie verde,
1 lingura suc proaspat de lamaie verde,
1 lingura sos de soia,
1 1/2 lingurita ghimbir proaspat, curatat, ras,
1 lingura zahar brun,
1 lingurita amidon de porumb,
1/2 lingurita pasta thailandeza de curry verde (optional),
2 1/2 linguri ulei,
1 ceapa, taiata in jumatati, apoi transversal, in felii de 1-1.5 cm,
6 catei de usturoi, tocati marunt,
350 g broccoli, taiat in buchetele mici, cu tulpinile tocate fin,
250 g ciuperci, taiate in jumatati,
350 g piept de pui, dezosat, fara piele, taiat in fasii de 1-1.5 cm,
1/4 cana frunze de busuioc, tocate.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic se amesteca laptele de nuca de cocos cu coaja de lamaie verde, sucul de lamaie verde, sosul de soia, ghimbirul, zaharul brun, amidonul si pasta de curry, daca se foloseste.
2. Intr-o tigaie mare sau intr-un work, se incinge 1 1/2 lingura de ulei. Se adauga ceapa si usturoiul. Se prajesc la foc iute 2 minute, pana se inmoaie. Se adauga broccoli si ciuperci. Se prajesc rapid 2 minute. Se transfera intr-un castron.
3. Se toarna restul de 1 lingura de ulei in tigaie. Se adauga puiul. Se prajeste rapid timp de 2 minute, pana devine auriu. Se adauga laptele de nuca de cocos si amestecul cu broccoli. Se acopera si se fierb la foc mic circa 2 minute, pana cand puiul este rumenit, iar legumele sunt putin moi, dar inca crocante.
4. Se adauga busuiocul. Se serveste imediat.

Lasă un răspuns