Pui cu legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg cartofi,
600g mazare boabe,
1 ceasca supa de carne,
50 g unt,
sare,
piper,
2 pui,
1 ceasca vin alb sec,
8 rosii coapte bine,
1 capatana usturoi, cimbru.
Mod de preparare:
Tai puii in doua, pe lung, ii sarezi si piperezi si ii pui in unt la prajit. Usturoiul il faci pasta. Dupa ce s-a rumenit carnea, o stingi cu supa si vin alb, adaugi usturoiul si cimbrul si lasi la foc potrivit sa scada. Cureti rosiile si le tai rondele. Cand zeama a scazut, adaugi feliile de rosii si pui friptura in cuptor , la foc mic, inca un sfert de ora. Inabusi mazarea in unt cu apa si putina sare si lasi pana se inmoaie si se leaga sosul. Prajesti cartofii in ulei incins pana se rumenesc. Asezi pe un platou carnea rumena, cu rosii in mijloc si mazarea si cartofii asezati de jur-imprejur.
Pregatesti si o salata de varza alba dulce, cu zeama de lamaie si ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Lasă un răspuns