Pui cu visine sau cirese si cartofi noi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 copane de pui mari,
500 g cartofi noi,
200 g ceapa mica,
1 telina mica,
2 linguri ulei,
1 lingurita boia iute,
2 lingurite praf de cimbru,
sucul de la 2 portocale mari, amestecat cu 2-3 linguri de apa,
2 cani de visine sau de cirese curatate de samburi,
200 ml visinata sau ciresata,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Alegi cartofi mai mici si ii cureti. Cureti ceapa si o tai in doua. Telina o tai fideluta sau fasii subtiri. Uleiul, boiaua, sarea si piperul le amesteci pana obtii o emulsie cu care ungi copanele de pui. Dai tava in cuptorul incins pentru 15-20 de minute. Apoi adaugi cartofii, cepele, telina fasii, praful de cimbru, zeama de portocalesi 2-3 linguri de apa. Lasi tava inca 30 de minute in cuptor. La jumatatea timpului, adica dupa 15 minute, adaugi ciresele sau visinele rupte in doua si paharul cu visinata sau ciresata (in functie de ce fructe folosesti). Potrivesti gustul de sare si de piper si, daca mai e nevoie, adaugi un pic de apa. Dupa 30 de minute, scoti de la cuptor tava si consumi preparatul alaturi de o salata de primavara, dupa gustul fiecaruia.

Lasă un răspuns