Pui fiert cu legume de sezon


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 piepti de pui, dezosati, fara piele (circa 600 g),
3 cani supa de pasare,
3 linguri sherry sec sau vin alb sec,
1 bouquet gami (patrunjel, cimbru si frunza de dafin),
700 g amestec de legume, de ex. sparanghel, porumbi tineri, broccoli, morcovi, conopida, praz si varza creata),
patrunjel proaspat, tocat, pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie mare, se dau in clocot pieptii de pui, supa, sherry sau vinul si bouwuet gami. Se miscsoreaza focul, se acopera si se fierbe carnea de pui timp de 20 de minute, scotand spuma, daca este necesar.
2. Intre timp, se taie legumele cubulete.
3. Dupa ce a fiert carnea de pui, se adauga legumele in tigaie. Se acopera si se continua fierberea inca 5 minute, pana cand legumele devin moi, iar din pieptul de pui curge un lichid limpede cand este intepat. Se scoate bouquet gami.
4. Se pun legumele si supa in farfurii, iar deasupra se pun pieptii de pui, intregi sau taiati felii, dupa preferinte. Se orneaza cu patrunjel.

Lasă un răspuns